Integrated Multi-Level Approaches to Psychosocial Processes & Health

4•27•2017 Boston, MA

γV

A Unique Scientific Meeting Examining Multi-Level Research on Human Behavior & Health

8:30am – 4:00pm | Stone Room, Westin Waterfront Hotel

- featuring -



This meeting will explore these opportunities and challenges by bringing together some of the brightest minds in integrated, multi-level research today. The meeting will include invited talks on cutting-edge approaches to studying mental health, cardiovascular disease, cancer, and aging, given by several renowned investigators including Drs. George Church (Harvard University/MIT), Ian Gotlib (Stanford University), Anil Sood (MD Anderson Cancer Center), and Laura Kubzansky (Harvard University). A pioneer in integrated, multi-level research, Dr. Michael Snyder (Stanford University), will describe the relevance of this work for "precision health," and NIH program officers including Janine Simmons (NIMH), Paige Green (NCI), and Lisa Onken (NIA) will discuss current and future NIH funding priorities on these topics. Finally, a selection of short flash talks will be presented by faculty and students from across the country.

ORGANIZERS	\forall	SPONSORED BY
George M. Slavich, PhD, UCLA	X	Cousins Center for Psychoneuroimmunolog
Michael R. Irwin, MD, UCLA	Ă	https://www.semel.ucla.edu/cousins

MEETING SCHEDULE

Morning Session

- 8:30am Introduction & Meeting Overview Dr. George Slavich (5 min)
- 8:35am Invited Talk Multi-level approaches to Mental Health Dr. Ian Gotlib (35 min)
- 9:10am Questions for Dr. Gotlib (5 min)
- 9:15am Invited Talk Multi-level approaches to Cardiovascular Disease Dr. Laura Kubzansky (35 min)
- 9:50am Questions for Dr. Kubzansky (5 min)
- 9:55am Moderated Integration & Discussion with Drs. Gotlib & Kubzansky Dr. George Slavich (15 min)
- 10:10am Coffee break (20 min)
- 10:30am Invited Talk Multi-level approaches to Cancer Dr. Anil Sood (35 min)
- 11:05am Questions for Dr. Sood (5 min)

11:10am Invited Talk – <u>Multi-level Integration & Precision Health</u> – Dr. Michael Snyder (35 min)

- 11:45am Questions for Dr. Snyder (5 min)
- 11:50am Moderated Integration & Discussion with Drs. Sood & Snyder Dr. Mike Irwin (15 min)
- 12:05am Lunch on your own please return on time (85 min)

Afternoon Session

- 1:30pm Invited Talk Multi-level approaches to Aging Dr. George Church (35 min)
- 2:05pm Questions (5 min) and Moderated Integration & Discussion with Dr. Church Dr. Mike Irwin (10 min)
- 2:20pm Flash Talks 5-min talks + 1 min questions (42 min)
 - 1) Engagement in Multiple Healthy Behaviors is Associated with Greater Parasympathetic Recovery from Acute Stress (Diana Wang & Tara Gruenewald)
 - 2) Subjective General Health and the Social Regulation of Hypothalamic Activity (Casey Brown, Lane Beckes, Joseph Allen, & James Coan)
 - 3) *Inflammation and Dimensions of Reward Processing* (Chloe Boyle, Larissa Dooley, Kate Kuhlman, Marcie Haydon, Theodore Robles, & Julienne Bower)
 - 4) *Startle Reactivity in Gulf-War Veterans with PTSD* (Andrea Niles, Adam Luxenberg, Thomas Neylan, Sabra Inslicht, Thomas Metzler, Jennifer Hlavin, Jersey Deng, & Aoife O'Donovan)
 - 5) Pathways from Prenatal Maternal Stress to Schizophrenia: The SPIRAL Studies (Suzanne King)
 - 6) African American Women's Experiences of Discrimination Modify Associations Between Extracellular Heat Shock Protein 70 and Birth Outcomes (Shannon Gillespie & Jodi Ford)
 - 7) Developmental Theory of Chronic Pain: Translational Multilevel Research Findings and Implications for Treatment (Alla Landa)

3:05pm Moderated NIH Panel – Paige Green (NCI), Lisa Onken (NIA), & Janine Simmons (NIMH) (50 min)

- 3:55pm Closing Comments Dr. George Slavich (5 min)
- 4:00pm End